LSFD Hordágy rendszer

LSFD Hordágy rendszer

A prehospitális mobilizáció egyik alap eszköze a hordágy, így nem csoda, hogy a szerveren is sokszor kell alkalmazniuk ezt az eszközt az LSFD munkatársainak.

Első lépésként a Mentőautó/Mentőhelikopter hátuljához kell mennünk, majd a kocsira kell kattintanunk, hogy kihúzzuk a hordágyat, amire szükségünk lesz.

Hordágy kivétele
Hordágy kivétel

Ezután egy hordágy fog elénk teremni, ennek az állását az határozza meg, hogy éppen merre tekint a karakterünk.

Hordágy
Hordágy kinézet

Lehetőségünk van a hordágy rögzítésére, ezt egy panelen tudjuk ismét beállítani, amit a hordágyra kattintás után tudunk elérni.

Hordágy rögzítés

Miután lerögzítettük a hordágyat a hidraulikus rendszer lehetővé teszi, hogy a hordágyat a föld közelébe tudjuk leengedni, így kisebb emelést kell majd alkalmaznunk a betegnél. Ezt ismét egy panelen tudjuk elérni.

Hordágy leengedés

Ezután a sérült aktivitására van szükség, ő a hordágy közepén található ikonra rákattintva tud felszállni a hordágyra.

Hordágy ikon

Majd a hidraulikus rendszert igénybe véve fel kell emelnünk a hordágy magasságát, amit a panelen keresztül tudunk megtenni.

Hordágy felemelés

Miután sikeresen felemeltük a hordágy magasságát, a panelen keresztül ismét elkezdhetjük tolni magunk előtt, a “hordágy felvétele” gombbal.

Hordágy felvétel

Ha sikeresen eltoltuk a hordágyat a Mentőautó/Mentőhelikopter hátuljához, a járműre kattintva behelyezhetjük a hordágyat és a sérültet a Mentőautóba/Mentőhelikopterbe.

Hordágy berakás

Ekkor a sérült a hátsóülésre automatikusan bekerül és a hordágy is “eltűnik” előlünk.

Sérült a mentőautóba

Megjegyzés: Ugyan a mentőhelikopterekben ténylegesen nem található hordágy, de a boardot/lapáthordágyat is ezzel szeretnénk szimbolizálni.