Cégrendszer, boltvásárlás

A cégrendszer egy összetett rendszer, ami a későbbiekben esetlegesen bekerülő bármilyen vállalkozástípushoz elengedhetetlen lesz, hiszen minden ilyen tevékenységet cégként lehet majd végezni.

A cégbe alkalmazottakat lehet felvenni, akik számára a vezetők óránkénti fizetést is tudnak beállítani. A cégből kivett pénzt osztalékadó terheli, ami jelenleg 9%. A cég által elköltött pénzt (például árubeszerzés, bolt vásárlása) nem terheli osztalékadó.

  • Egy bolthoz szükséges kezdőtőke: $20.000 (cég alapítása) + $100.000 (raktár vásárlása) + $300.000 (bolt üzemeltetési joga)
  • Két bolthoz szükséges kezdőtőke: $20.000 (cég alapítása) + $100.000 (raktár vásárlása) + 2 * $300.000 (két bolt üzemeltetési joga)
  • Bolt üzemeltetési jogot más cégtől is lehet venni ennél olcsóbban vagy drágábban.

A cégek a társas játék fenntartására lettek tervezve, így amennyiben valaki egyedül alapít céget, neki magának kell majd az árukészletet is szállítania, ami a cég növekedésével egyre nehezebb lesz. A társas játék támogatására a cégvezető az alkalmazottaknak óránkénti fizetést is tud beállítani.

Cég alapítása

Cég alapítására a városházán van lehetőség.

Vállalat alapítás

A cég alapítása $100.000-ba kerül, amiből $80.000 a cég kasszájába kerül. Az innen való kivételt már osztalékadó terheli. Fontos, hogy a cég neve a cégforma (Inc.) nélkül kerüljön megadásra.

A cég bankszámlájára utalni is lehet.
Alkalmazott felvétele.

Bolt vásárlása

Bolt vásárlására bármelyik interioros boltban van lehetőségünk a keresés melletti gomb megnyomásával. A boltban nem csak játékosok vásárolnak, a beállított ártól függően szimulálunk további vásárlókat is, akik különböző dolgokat vesznek.

A boltban nincs lehetőség az árukészlet beállítására, a készlet egységekben kerül meghatározásra és az egységek a vásárolt item árától függően csökkennek.

Egy bolt üzemeltetési joga $300.000-ba kerül örökre, ezután tölthetjük fel készlettel és állíthatjuk be a boltot. Az üzemeltetési joggal az interior nem kerül a tulajdonunkba, azt nyitni-zárni, eladni nem tudja majd a tulajdonos, ezért célszerű kizárólag az állam tulajdonában álló boltok üzemeltetési jogát felvásárolni.

Az árszorzó 0.75-től ötig állítható.

A kasszából kivett pénz a cég bankszámlájára kerül. A készletet Bolti készlet item segítségével tölthetjük fel (1 item = 1 készlet). Ilyet más játékostól, más cégtől vagy raktárból szerezhetünk be.

Raktár vásárlása

Raktárhelyiség vásárlására Blueberry mellett van lehetőség. Itt bármennyi bolti készlet (és később más is) eltárolható, szabadon lehet készletet kivenni vagy berakni, valamint rendelni is.

A raktár $100.000-ba kerül..
Bolti készlet rendelésére is van lehetőség.

A bolti készlet megrendelése után ki is vehetjük azt, amit a játékos itemként kap meg. Ezt célszerű nagy súlya miatt autóval szállítani. A megfelelő jogok beállításával alkalmazottak is fel tudják tölteni az üzlet készletét. Az üzletbe készletet úgy lehet berakni, hogy a boltos NPC-re a játékos ráhúzza az itemet. Vigyázat! Bármelyik boltot fel lehet tölteni készlettel, azt is, ami nem a tiéd.

Egyéb információk

  • Ha a boltban nincs készlet, a boltból akkor is lehet vásárolni, azonban akkor nem kerül a bolt kasszájába a jövedelem. Erre azért van szükség, hogy a játékosok mindig tudjanak vásárolni.
  • A vásárlók szimulálását úgy terveztük meg, hogy minél kisebb az árszorzó, annál több a szimulált vásárló (tehát ha olcsóbban árulod a termékeidet, többen fognak vásárolni). Ez azonban a készletek állandó szállítása miatt több munkát is igényel, azonban több pénzt is kereshetsz vele (még kisebb árszorzóval is). Természetesen ötös szorzóval is vásárolhat nálad sok valódi játékos és ilyenkor is lesznek szimulált vásárlók is, csak kevesebb. A döntés a te kezedben van, rátok bízzuk, hogy kitapasztaljátok, mi éri meg nektek a legjobban.
  • Egy cégnek bármennyi boltja lehet. Egy embernek bármennyi cége lehet.